Welkom directiechauffeur!

Het vak directiechauffeur is sinds 125 jaar in ontwikkeling. Met de technische vooruitgang van voertuigen, smart phones en internationale opleidingen is het beroep directiechauffeur sterk in beweging.

BRUSECO ondersteunt u in dit vak in al haar facetten. Van basischauffeur naar top professional, nationaal en internationaal. Of het nu om DEKRA D1, D2, CCV D1 of CCV D2 gaat. BRUSECO is sinds 2014 marktleider in het verzorgen van de vakopleiding directiechauffeur met een onafhankelijk kwaliteitscertificaat. Dit geeft u een voorsprong in de markt.

Blijf voortaan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen dit vakgebied en stem mee met interessante onderzoeken.

Meldt u aan als -volger- of LIKE ons op Facebook BRUSECO en blijf ook op de hoogte van het vak directiechauffeur. Of meldt u aan voor de nieuwsbrief van BRUSECO via www.bruseco.com.

BRUSECO B.V.


zondag 26 juni 2016

Bescherming als service...

"Paul, heb je de security-opleidingen al klaar voor onze chauffeurs?", klinkt het verontrust vanuit ons kantoor in Parijs. De schrik zit er goed in. De opdrachtgevers willen dat de chauffeurs en direct betrokkenen meer aandacht gaan schenken aan het voorkomen en verkleinen van risico's die leiden tot bedrijfs- of persoonlijke schade. In dit geval een aanslag. En dat de opdrachtgevers daar wel erg ver in gaan, is me wel duidelijk. Veel vervoer wordt nu met persoonsbeveiligers uitgevoerd. Niet dat dit de oplossing is, maar het geeft aan hoe het is gesteld met het sentiment: men is bang in Parijs. Even later krijgt ik eenzelfde verzoek vanuit Brussel.... tijd om door te pakken en af te hechten... bescherming wordt steeds belangrijker, realiseer ik mij.

BRUSECO staat nu voor een grote verandering. Doordat we op hoog niveau acteren binnen het management van grote (intern)nationale ondernemingen, gaan we ons meer richten op de bescherming van de VIPS en de direct betrokkenen. Al jarenlang probeer ik hierin partners te betrekken. Maar het valt me op dat de beveiligingsbranche hopeloos achterloopt. Geen enkele partij heeft voor mij het antwoord op mijn vraag: hoe zijn we voorbereid op de nieuwe werkelijkheid met nieuwe risico's?

Aanslagen in Parijs, Brussel en Engeland....en die gebeurtenissen zijn alleen nog vanaf de buitenkant te zien en te merken. Die lezen we in de krant of maken ze mee. Ondertussen worden ook mensen in kwetsbare situaties van binnen-uit aangevallen, via systemen, malware of hackers. En daar hebben maar weinig beveiligingsbedrijven kaas van gegeten. We praten hier over beveiligingssystemen die de eigendommen van de organisaties (data) moeten beschermen. We neigen nu meer naar de fysieke beveiliging die we wel goed organiseren, maar tegelijkertijd ligt de informatie over de VIP of zijn organisatie op straat.

Via de directiechauffeur kan ook veel informatie weglekken. Via een eenvoudig onderzoek, hebben wij al getest. De informatie over de VIP kan zo op straat liggen, met alle gevolgen van dien. En dit komt omdat er nog geen enkel beschermingsprogramma voor VIPS een totaal aanpak kent. Beveiligingsbedrijven werken niet samen en maar alleen op een eigen terrein. BRUSECO heeft daarom haar eigen Center for Personal Protection opgezet.

In overleg met enkele vooraanstaande kennispartners in de (internationale) markt hebben wij besloten om BRUSECO Protection op te zetten en in te richten. Via een uniek Center for Personal Protection, starten we in september met gerichte trainingen en specialistische opleidingen voor direct-betrokken functionarissen rondom de leiders van maatschappelijke organisaties, multinationals, midden- en grootbedrijf, politiek en overheid.

Vervolgens bieden we met BRUSECO oplossingen aan voor specifieke doelgroepen. Daar hoort ook de directiechauffeur bij, maar ook de Personal Assistant en de HRM-functionaris. En uiteraard het lid Raad van Bestuur, de CEO, CFO of COO zelf mag niet worden vergeten. En zijn of haar dierbaren. Die zijn vaak nog niet juist geïnformeerd over de op actuele dreigingen, die ervoor kunnen zorgen dat alle informatie van de organisatie, board of privé-leven weglekt en op de zwarte markt te koop wordt aangeboden. Zo ligt ook alle klantinformatie van een zorginstelling op straat, heeft het voortgezet onderwijs de schrik er goed in zitten nu blijkt dat leerlingen hun eigen rapportcijfers en aanwezigheid kunnen veranderen en liggen dossiers van advocatenkantoren op straat, doordat een directiechauffeur een laptop heeft achtergelaten in de auto....en die was niet beveiligd met een password....

Dat de consequenties buitengewoon groot zijn, laat zich raden.

BRUSECO Protection richt zich op het afschermen van de directe omgeving rondom het management van organisaties en ondernemingen. Zichtbaar en onzichtbaar.
Wij betrekken u daarbij. Want de sterkte van deze keten is net zo sterk als de zwakste schakel.

U hoort nog van ons.

BRUSECO
Protection as a Service.

Paul Brussaard BBA