Welkom directiechauffeur!

Het vak directiechauffeur is sinds 125 jaar in ontwikkeling. Met de technische vooruitgang van voertuigen, smart phones en internationale opleidingen is het beroep directiechauffeur sterk in beweging.

BRUSECO ondersteunt u in dit vak in al haar facetten. Van basischauffeur naar top professional, nationaal en internationaal. Of het nu om DEKRA D1, D2, CCV D1 of CCV D2 gaat. BRUSECO is sinds 2014 marktleider in het verzorgen van de vakopleiding directiechauffeur met een onafhankelijk kwaliteitscertificaat. Dit geeft u een voorsprong in de markt.

Blijf voortaan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen dit vakgebied en stem mee met interessante onderzoeken.

Meldt u aan als -volger- of LIKE ons op Facebook BRUSECO en blijf ook op de hoogte van het vak directiechauffeur. Of meldt u aan voor de nieuwsbrief van BRUSECO via www.bruseco.com.

BRUSECO B.V.


donderdag 9 juli 2015

Gaat u rustig op vakantie?


Uber? Wat zegt u?

We weten het nog niet. Of beter gezegd: we realiseren het ons nog niet. Maar het ziet ernaar uit dat het taxivervoer de komende tien jaar volledig op de schop gaat. Oude, roestige taxibedrijven verdampen en matige en slechte chauffeurs verdwijnen van het toneel. En dat komt allemaal door Uber.

Het is niet de vraag óf het gebeurt, maar wanneer het gebeurt. Door nieuwe technologische ontwikkelingen wordt Uber, mede door investeerder Google (met een kapitaal van ruim 4 miljard euro), de nieuwe speler op de markt van de menselijke logistiek.

Veel chauffeurs en taxibedrijven zijn boos op Uber (Uberpop zet kwaad bloed). De wetgeving wordt gebruikt om Uber zoveel mogelijk tegen te werken. Dit terwijl Uber zelf geen chauffeurs in dienst heeft. Wie al eens gebruik heeft gemaakt van deze nieuwe vorm van taxivervoer kan begrijpen dat de komst van Uber als aanbieder voor velen slecht nieuws betekent. Het is een doorbraak op vele fronten, waardoor we anders tegen het personenvervoer gaan aankijken. En dat allemaal in het voordeel van de gast.

Zo werkt Uber met het ´ratingssysteem´. Na afloop van een rit kan de passagier met sterren aangeven hoe tevreden hij was over de chauffeur die hem heeft vervoerd.
Dit biedt Uber de mogelijkheid haar klanttevredenheid te meten én in te grijpen wanneer een chauffeur niet naar behoren functioneert. En dat maakt Uber nu 17 miljard euro waard.




Door een gemakkelijke app en door schaalgrootte (waardoor de gemiddelde kosten omlaag gaan), wordt nu snel een flink marktaandeel veroverd door 1 organisatie. En dat is wennen voor de taxibranche, die te maken heeft met veel (inmiddels ouderwetse) regelgeving. Dat wekt wrijving. 

In Frankrijk komt het management van Uber in het gevang, in Duitsland en Nederland worden torenhoge boetes aan Uber chauffeurs uitgereikt. Alles met de bedoeling om het huidige marktmechanisme vast te houden en bestaande partijen te beschermen. Maar houdbaar is dit niet.

Het antwoord op Uber
Er is slechts één optie: meegaan in deze nieuwe ontwikkelingen. Er zullen in Nederland drie of vier concurrenten gecreëerd moeten worden die een antwoord dienen te geven op Uber. Er moeten Europese verbanden ontstaan tussen landen en leveranciers. Wie neemt hierin het voortouw?
  • Of u sluit zich aan bij Uber,
  • Of u stopt,
  • Of u doet mee met een nieuw initiatief op grote schaal.
Google geeft aan haar app ook aan derden beschikbaar te willen stellen. Het lijkt erop dat Uber een voorsprong creëert, de markt koopt en daarna marktleider zal blijven. Toch is er, naar mijn overtuiging, een mooie kans voor andere aanbieders om mee te gaan in deze flow.


 Hoe doen we dat?
1.     Gebruik maken van de juiste technologie (de Uber app is zeer gebruikersvriendelijk) ,
2.     In combinatie met keurige en professionele chauffeurs,
3.     Die chauffeurs dienen permanent een rating van 5 sterren te halen. Haalt een chauffeur minder dan 4 sterren, dan staat de volgende chauffeur klaar om zijn taak over te nemen. De klant spint daar garen bij. Die heeft namelijk altijd een opgewekte, service-verlenende en hoffelijke chauffeur.
4.     De taxichauffeur nieuwe stijl is goed opgeleid.
5.     Er dient samengewerkt te worden in Europees verband (in verband met de noodzakelijke schaalgrootte).

Op deze wijze ontstaat een duidelijke selectie van het aanbod. In mijn overtuiging zullen alleen de allerbeste chauffeurs deel blijven uitmaken van deze veranderende markt
  • 20% van de huidige chauffeurs voldoet reeds aan de nieuwe eisen,
  • 20% van de huidige chauffeurs zal op korte termijn afvallen omdat deze chauffeurs niet kunnen voldoen aan de nieuwe eisen,
  • 60% zal aanvullend opgeleid moeten worden om nog een kans te maken om als professionele chauffeur binnen de markt van taxivervoer aan de slag te kunnen.
De huidige ontwikkelingen vormen goed nieuws voor taxiondernemers die blijven innoveren. Zij zien geen bedreigingen, maar nieuwe kansen. De taximarkt investeert in kwaliteit en wordt zo weer aantrekkelijk voor een breder publiek. Er wordt werkgelegenheid gecreëerd voor professionele chauffeurs die de wensen van de klant voorop stellen. Reizigers kunnen vlot, veilig en comfortabel gebruik maken van zelf gekozen vervoersoplossingen. En daar hoort een taxi met een professionele chauffeur zeker bij.

BRUSECO rolt op dit moment haar chauffeursopleidingen uit over Europa. Zo ontstaat een netwerk van partners die in geheel Europa goed opgeleide chauffeurs aanbieden. In Parijs verzorgt BRUSECO al de opleidingen voor 400 chauffeurs die voor Uber (willen) werken. Omdat deze groep chauffeur gewoonweg niet kan achterblijven... nadat een chauffeur drie maal minder dan **** sterren heeft behaald, mag deze niet meer rijden! Geen werk dus meer voor deze chauffeurs!

BRUSECO biedt opleidingen voor chauffeurs op vier niveaus: van TaxiPlus tot International Executive Chauffeur (IEC). Het hoogst haalbare (IEC) blijft het neusje van de zalm. Deze vakopleiding wordt afgesloten met het CCV D of het internationale DEKRA certificaat. Maar daar kan alleen de allerbeste directiechauffeur aan de slag gaan.

BRUSECO presenteert vanaf 1 augustus 2015 een geheel nieuw opleidingsprogramma voor taxiondernemers, taxi-, directiechauffeurs en organisaties die mee willen spelen in dit nieuwe  (internationale) speelveld met nieuwe spelregels. BRUSECO kan als -enige internationale opleider- nieuwe trends en ontwikkelingen ontdekken. En daar maakt iedere chauffeur direct gebruik van tijdens de opleiding.

Wenst u hierover vrijblijvend meer informatie te ontvangen? Stuurt u mij dan even een berichtje via info@bruseco.nl. Graag deel ik onze internationale kennis met u, zodat u goed voorbereid het nieuwe seizoen kunt starten.

Dan kunt u nu in ieder geval rustig op vakantie. 


Paul Brussaard BBA