Welkom directiechauffeur!

Het vak directiechauffeur is sinds 125 jaar in ontwikkeling. Met de technische vooruitgang van voertuigen, smart phones en internationale opleidingen is het beroep directiechauffeur sterk in beweging.

BRUSECO ondersteunt u in dit vak in al haar facetten. Van basischauffeur naar top professional, nationaal en internationaal. Of het nu om DEKRA D1, D2, CCV D1 of CCV D2 gaat. BRUSECO is sinds 2014 marktleider in het verzorgen van de vakopleiding directiechauffeur met een onafhankelijk kwaliteitscertificaat. Dit geeft u een voorsprong in de markt.

Blijf voortaan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen dit vakgebied en stem mee met interessante onderzoeken.

Meldt u aan als -volger- of LIKE ons op Facebook BRUSECO en blijf ook op de hoogte van het vak directiechauffeur. Of meldt u aan voor de nieuwsbrief van BRUSECO via www.bruseco.com.

BRUSECO B.V.


woensdag 9 maart 2011

Dienstbaar achter het stuur; 125 jaar directiechauffeur

U wist dit waarschijnlijk nog niet. Niemand weet het eigenlijk. Maar het vak van directiechauffeur zit in mijn genen. Mijn opa was al privé-chauffeur van een Minister van Staat. En mijn oom is jarenlang directiechauffeur geweest bij diverse ministeries. Zou ik daarom dit prachtige vak zijn ingerold? Zit het autorijden en een dienstbare instelling in mijn bloed? Ik denk van wel. Ik doe al 21 jaar niets anders dan met dit vak bezig zijn. Geweldig!

Mijn opa sprak vroeger enthousiast over de vele avonturen die hij beleefde. En ik hing aan zijn lippen, wilde er niets van missen. Mijn opa was een man van de wereld, vond ik. En dat vind ik nog steeds. Hij kwam met zijn prachtige dienstauto overal en ontmoette vele interessante mensen. Bijzondere mensen die echt van betekenis waren in de wereld. 'Zulke hardwerkende mensen verdienen een directiechauffeur,' zou hij gezegd hebben.

Mijn opa zorgde er altijd voor dat mijn ouders vooraan konden staan met Prinsjesdag... bij het Binnenhof. En de Minister van Staat was hem zeer erkentelijk, gezien de persoonlijke relatie die zij hadden. Die band was hecht.

125 Jaar geleden reden de eerste auto´s rond. De mensen die zo´n automobiel konden betalen lieten zich uiteraard rijden. De koetsier werd ingeruild voor een chauffeur. En daarmee ontstond een nieuw beroep: het vak van directiechauffeur. Dat was 125 jaar geleden. En ik mag dit vak verder innoveren, vernieuwen, modern maken. Wat voel ik me daarbij enthousiast. Opa zou trots op mij zijn geweest als hij wist dat zijn kleinzoon een topinstituut voor directiechauffeurs zou oprichten, dat in diverse landen het vak op de kaart zou zetten.

Ik denk nog vaak aan opa. Het was en leuke en enthousiaste man die in een prachtige Ford Capri reed. Ook een autogek. Zijn we dat niet allemaal een beetje? Verliefd op de mooiste topmodellen (ik bedoel hier natuurlijk auto's)... Het is toch een eer dat we zo´n werkomgeving mogen hebben?

Het vak bestaat 125 jaar, maar is nog steeds springlevend. Daar zorgen wij als Bruseco wel voor.

Wat vindt u aantrekkelijk in uw vak? Welke passie heeft u? Waarom bent u eigenlijk directiechauffeur geworden? Laat het weten!

Paul Brussaard

Oprichter Bruseco